23948sdkhjf

Satsning på utökad handel i Barkarby

Utökning av yta och verksamheter.

Järfälla kommun och ägaren till Stockholm Quality Outlet, Barkarby Säby 3:22 AB, skriver intentionsavtal med avsikt att utöka handelsområdet med nya lokaler för handel, en ny entré och ett nytt parkeringsdäck i flera plan.

Satsningen från Stockholm Quality Outlet innebär utökade handelsytor där fler och mer varierade verksamheter kan etableras. Samtidigt planerar man för att förbättra kapaciteten och tillgängligheten till handelsplatsen med ett nytt parkeringsdäck i flera plan och en ny entré mot Enköpingsvägen. Detta, ihop med den nya väg som planeras över Barkarbyfältet, bidrar till att förbättra trafiksituationen i hela området.

Det är mycket glädjande att Stockholm Quality Outlet fortsätter att satsa i Barkarby och Järfälla. De är en viktig aktör för näringslivet i Järfälla, ett populärt utflyktsmål och de bidrar stort till antalet besökare i kommunen. En ny välkomnande entré med nya ytor för parkering vid Enköpingsvägen, som idag är något av en baksida, kommer att bidra stort till att förbättra kapaciteten och trafikflödet i området, säger Emma Feldman (m) kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Utbyggnaden av Stockholm Quality Outlet omfattar både en påbyggnad med 2-3 våningar på befintliga byggnader som ligger mot Herrestavägen och nybyggnation på obebyggda ytor längs med Enköpingsvägen. Den nya bebyggelsen föreslås, precis som den tidigare på handelsområdet, att byggas som sammanhängande mindre hus i kvarterstruktur som kommer att bilda en egen trevlig stadsdel i Barkarby-området. 

Handelsområdet och den aktuella fastigheten, Säby 3:78, består av blandad bebyggelse med byggnader från tidigt 1900-tal fram till idag och ligger på den del av flygfältet som huvudsakligen användes för förvaring och reparation av flygplanen på tiden då området användes som flygflottilj. Här finns flera bevarade byggnader som är q-märkta, bland annat hangarbyggnader och vaktkaserner. Utbyggnaden av handelsområdet ska göras med respekt för den befintliga bebyggelsen och utformas så att miljön bevarar sin karaktär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093