23948sdkhjf

Öppen droghandel utanför Hemköps entré

Hemköp Falun Centrum brottas med problem vid butikens entré. Stora ungdomsgäng samlas och droghandel sker helt öppet.

– Jag har gång efter gång fått gå ut och bett dem gå därifrån för de blockerar entrén, helt enkelt, säger butikschefen Jonas Thunstedt till Dala-Demokraten (betallänk).

I onsdag hölls ett möte med polisen och kommunen för att belysa de problem som butiken brottas med. Ungdomsgängen väcker obehag både bland kunder och anställda.

– Men droghandeln sker öppet, så är det bara. Och det sker i hyfsat stor utsträckning och samtidigt så kanske inte vi märker nio tiondelar av det som sker. Vi har problem med påverkade ungdomar som är här på kvällar, helger och skollov, säger Jonas Thunstedt.

Det är lätt att se om ungdomarna är påverkade på hur de beter sig och på ögonen, menar han.

– Sen ser man byteshandeln som pågår här utanför. Vid gamla entrén till Myrorna har vi flera gånger sett handel ske. Och vi pratar om ungdomar under 20 år. De är under 15 år och upp till 18, säger Jonas Thunstedt till tidningen.

Tillsammans med centrumledaren Lasse Westin vill han se ökad närvaro från polis och ordningsvakter.

– Här ute märker man direkt om det kommer en polisbil. Då försvinner ungdomarna innan polisen ens kommit in på parkeringen. Jag tror att droghandeln är svårt att stävja men många ungdomar står här utanför för att de bara vill hänga, säger han till Dala-Demokraten.

– Det handlar inte bara om droghandel. Det handlar också om övergrepp mot ungdomar och det kan vi bara inte acceptera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08