23948sdkhjf

Jula över 7 miljarder – då får personalen bonus

Den sammanlagda omsättningen för Jula Holdingkoncernen landade på över 7 miljarder för verksamhetsåret 2018 som blev ett nytt rekordår för koncernen och en omsättningsökning med en halv miljard, eller 24 procent, mot fjolåret.
Resultatet för helåret landade på 586 miljoner kronor.

Sedan 2011 delar Jula ut bonus till medarbetarna om hela Julakoncernens rörelseresultat når 8 procent av omsättningen. Bonusen som utbetalas motsvarar då 3 procent av rörelseresultatet.


– 2018 var året då vi utökade och tydliggjorde koncernen. Vi står inför stora investeringar i koncernen så det är viktigt för oss att affärerna går bra. Det vi tjänar in används för att skapa förutsättningar för viktiga framtidsprojekt med syfte att hänga med i den snabba utvecklingen, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula Holdingkoncernen.


Koncernen står numera på flera ben med nyförvärvade Hööks och med affärsområdena Retail, Fastigheter, Finans, Logistik och Hotell.


– När nya verksamheter införlivas i koncernen är det viktigt för oss att se till helheten. Vi vill säkra en fortsatt stark utveckling genom starka incitament för samverkan mellan koncernens olika delar. Därigenom kan vi sedan utnyttja och utveckla synergier, säger Joachim Frykberg, vd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.282