23948sdkhjf

Rekordomsättning för Inditex

Spanska modekoncernen Inditex, där bland annat modekedjan Zara, Massimo Dutti och Oysho ingår, redovisar en nettoomsättningen som uppgick till 5,927 miljoner euro för det första kvartalet, februari till april, i det brutna räkenskapsåret 2019/2020 vilket var nytt rekord och en försäljningsökning om 5 procent.

Försäljningsökningen är enligt rapporten frukten av den pågående digitala transformationen och integreringen mellan fysiska butiker och e-handel.

Koncernen redovisar ett resultat efter skatt på 734 miljoner euro. Rörelseresultatet, EBITDA, för perioden uppgick till 1,675 miljoner euro.

Under det första kvartalet lanserade modekoncernen e-handelsförsäljningen på nio nya marknader och under perioden öppnade fysiska butiker på 23 marknader.

Mellan den 1 maj och den 7 juni ökade försäljningen i butik och online med 9,5 procent och med första kvartalet inräknat, perioden februari till den 7 juni ökade försäljningen med 6,5 procent i lokala valutor.

Under innevarande verksamhetsår väntas den jämförbara försäljningen väntas öka med 4 till 6 procent.

Under hösten ska Zaras e-handel lanseras i Sydafrika, Qatar, Kuwait, Bahrain, Oman, Jordanien, Colombia, Filippinerna och Ukraina.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078