23948sdkhjf

Stockmann säger upp 150

Organisationsförändringarna hos Lindex ägare uppges inte påverka modekedjan.

I veckan aviserade Lindex ägare finska Stockmann att bolaget genomför organisationsförändringar och slår ihop två affärsenheter till en. Då menar koncernen att man finner att en viss övertalighet uppstår och nu bantas personalstyrkan. Omkring 150 tjänster försvinner varav de flesta genom uppsägningar. Försäljningspersonalen på varuhusen berörs inte av neddragningarna.

Förändringen uppges inte påverka Lindex.

Stockmanns organisationsförändring innebär att de i fortsättningen har två affärsenheter, Lindex och Stockmann. Den största förändringen är att Stockmann Retail och Real Estate samt koncernens gemensamma funktioner sammanslås till en ny enhet som är Stockmann. Lindex fortsätter som tidigare, skriver Krisitina Hermansson, Lindex kommunikationschef i ett mejl till Habit.

Stockmanns mål är att minska kostnaderna med minst 40 miljoner euro innan våren 2021, varav en betydande del skulle synas redan i resultatet för år 2020. Besparingar genom nbland annat personalnedragningar står för över två tredjedelar av besparingsprogrammet och resten från övriga besparingar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094