23948sdkhjf

Nygammal ägare driver JC vidare

Den 25 april försattes JC i konkurs efter en kortare tids rekonstruktion. Nu har modekedjan fått en nygammal ägare. Den tidigare delägaren Iliya Meric förvärvar JC-butiken i Kungens kurva, ett varulager på cirka 70 000 artiklar samt varumärket, skriver Market.

Meric var själv på plats i dag i Stockholms tingsrätt för edgångssammanträdet i konkursen för JC Sverige.

– Jag har startat många framgångsrika företag och nu kan jag börja om med ett tomt blad utan att tvingas bära en börda av problem som har orsakats av andra, säger Iliya Meric till Market.

Enligt konkursförvaltaren Mats Emthén kom det högsta budet från Meric.

– Mitt främsta uppdrag är att tillvarata borgenärernas intressen och han är den som inkommit med det högsta budet.

Emthén berättade i början av maj att han arbetade för att sälja hela eller delar av verksamheten och Iliya Meric tar nu alltså över delar av verksamheten, inklusive en av butikerna. Vad som händer med övriga JC-butiker är i nuläget oklart. I konkursansökan i april framgick att kedjan då omfattade knappt 30 butiker och cirka 250 anställda.

Iliya Meric är en turkisk skjorttillverkare som tidigare har arbetat nära den tidigare ägaren Gordon Wu och även fungerat som styrelseledamot under en tidigare ägarkonstellation. Förra sommaren tog Meric tillsammans med okända internationella investerare över det krisdrabbade företaget som mindre än ett år senare gick i konkurs. 

Läs mer om: JC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125