23948sdkhjf

Jysks grundare svårt sjuk – sonen tar över

Generationsskiftet sker tidigare än planerat.

Jysks grundare Lars Larsen har insjuknat i levercancer. Han tvingas därför träda tillbaka från posten som styrelseordförande för Lars Larsen Group med omedelbar verkan. Hans son Jacob Brunsborg tar över ordförandeposten.

– Jag är otroligt glad och stolt över att Jacob har valt att ta sig an en ny roll som styrelseordförande och därmed att föra vidare Jysk och Lars Larsen Group som en familjeägd verksamhet, säger Lars Larsen.

Lars Larsen träder tillbaka efter mer än 40 år i spetsen för Jysk och Lars Larsen Group. För en kort tid sedan fick han konstaterat levercancer som spridit sig. På grund av sjukdomen sker generationsskiftet tidigare än planerat. 

– Det är dessvärre en mycket allvarlig diagnos jag fått och därför vill jag lägga min tid och mina krafter på min familj. Därför betyder det mycket för mig att framtidens ledning för verksamheten är klar, säger Lars Larsen.

Den 47-årige Jacob Brunsborg uttrycker först och främst sorg över omständigheterna för sitt övertagande som styrelseordförande men understryker samtidigt att han ser fram emot att arbeta vidare med familjeverksamheten.

– Min far har byggt upp något enastående och han blir omöjlig att ersätta. Men jag och resten av familjen går ödmjukt in i uppgiften att föra hans imponerande livsverk vidare.

Han understryker att de enskilda verksamheterna i Lars Larsen Group kännetecknas av att de har starka och självständiga ledningar.

– Just nu vill jag fokusera på att stötta mina närmaste i denna svåra tid och därför vill jag inte kommentera mina planer med styrelseordförandeposten närmare just nu, säger Jacob Brunsborg.

Lars Larsen öppnade 1979 sin första butik i Århus, Danmark. I år, när Jysk firar 40-årsjubileum, omfattar koncernen 2 700 butiker i 52 länder, inklusive Sverige. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093