23948sdkhjf

Så ska Lidingö centrum bli en mötesplats

Fler kaféer och restauranger, mer dagligvaruhandel och service. Så vill den nya ägaren utveckla Lidingö centrum.

– Lidingö Centrum är redan idag ett fantastiskt fint småskaligt centrum och det är just det som vi ska bygga vidare på, säger Carl Strufve, director nordics på Grosvenor Europe.

Grosvenor Europe, ett av fyra verksamhetsbolag inom det internationella fastighetsbolaget Grosvenor Group, förvärvade Lidingö Centrum förra året. Sedan dess har bolaget skissat på ett förslag om hur stadskärna i Lidingö kan stärkas och utvecklas. Bland annat ska tillgängligheten förbättras med gångstråk och utbudet av caféer och restauranger, dagligvaror samt service utökas. Förslaget innefattar även kontors- och bostadsbebyggelse för att göra platsen mer levande över dygnets alla timmar.

– Visionen är att skapa mer av en mötesplats för Lidingöborna och en viktig del i detta är att besökarna i vårt förslag kan röra sig genom hela området, säger Carl Strufve.

Kommunstyrelsen i Lidingö har nu antagit det projekt-PM som bygger på Grosvenor Europes förslag. Beslutet innebär att detaljplaneringen av Lidingö centrum kan starta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046