23948sdkhjf

Han blir Icagruppens nya chefsstrateg

Ica har värvat Anders Bärlund från konsultmanagementbolaget McKinsey till tjänsten som ny direktör för strategi och affärsutveckling (SCO) efter Liv Forhaug.

Anders Bärlund ska leda Icagruppens strategiarbete och koncernens större affärsstrategiska projekt. Han kommer att ingå i Icagruppens koncernledning och inom ansvarsområdet ligger såväl Icagruppens CDO-funktion som innovationshubben ICAx.

– Det känns väldigt motiverande och spännande att börja på Ica. Icagruppen har en stark position i dag och är mitt i en positiv förändringsresa. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med duktiga kollegor och handlare för att fortsätta och ytterligare utveckla den resan, säger Anders Bärlund.

Anders Bärlund har varit hos McKinsey sedan 2004 med huvudsaklig inriktning mot detaljhandel och konsumentvaror. 2013 valdes han till delägare i företaget. De senaste fem åren har Anders Bärlund varit ansvarig för McKinseys arbete med detaljhandelns digitala och kommersiella transformation i Asien.

– Den koncernstruktur vi har etablerat ger stora möjligheter för Icagruppen att fortsätta utveckla kunderbjudandet och skapa skalfördelar inom flera områden. Med hjälp av Anders Bärlunds långa erfarenhet av omställningar inom detaljhandeln kan vi utveckla den plattformen vidare och ytterligare ta tillvara på dess möjligheter, säger Per Strömberg, vd Icagruppen.

Anders Bärlund tiillträder den 30 september. Han ersätter Liv Forhaug som slutar sin anställning den 11 augusti för att bli vd hos Martin & Servera.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078