23948sdkhjf

Coop utser ny Netto-vd

Anders Wennerberg lämnar när CBS tidigare marknads- och försäljningschef tar över.

I går, den första juli, blev förvärvet av Netto Sverige klart och företaget ägs nu av Coop Butiker & Stormarknader. I och med ägarskiftet har Netto Sverige fått en ny styrelse med Christian Wijkström, vd för Coop Butiker & Stormarknader, som nytillträdd ordförande. 

Den nya Nettostyrelsen har utsett Patrik Levin, tidigare marknads- och försäljningschef på Coop Butiker & Stormarknader, till ny vd för bolaget. Anders Wennerberg, tidigare vd för Netto i Sverige, lämnar nu företaget.

– Med Coop som ny ägare av Netto i Sverige går företaget nu in i en fas där butikerna fram till slutet av 2020 ska ställas om till Coop. Det känns naturligt att detta uppdrag leds av Patrik Levin som har gedigen ledarerfarenhet från både Coop och Netto och därmed har de rätta erfarenheterna och förutsättningarna för att leda verksamheten, säger Christian Wijkström, vd för Coop Butiker & Stormarknader.

I september ska de första butikerna ställas om till Coop. Netto i Sverige kommer under omställningsperioden, som beräknas pågå i upp till 18 månader, att bedriva verksamhet under både Nettos och Coops varumärke.

– Vi gör nu en av de största butiksinvesteringarna inom svensk handel på många år och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med alla medarbetare för att nå framgång i marknaden. Vår samlande kompetens är otroligt viktig i detta arbete, säger Patrik Levin, ny vd för Netto i Sverige.

Patrik Levin har jobbat på Coop Butiker & Stormarknader i drygt tre år och kommer närmast från rollen som försäljnings-och marknadschef. Han har tidigare varit försäljningschef på den danska butikskedjan Kiwi och har också åtta års erfarenhet från Netto i Sverige, där han varit både distrikts- och butikschef.

– När Coop Butiker & Stormarknader nu slutfört förvärvet av Netto i Sverige är det en milstolpe i svensk dagligvaruhandel. Med en ny ledning och styrelse på plats finns förutsättningarna för att ta nästa steg – att utveckla ett nytt kunderbjudande som tar fasta på det bästa från både Coop och Netto, säger Per-Åke Sandsjö, styrelseordförande, Coop Butiker & Stormarknader.

I förra veckan kom beskedet att Nettobutiken i Angered i norra Göteborg ska läggas ned. Sista försäljningsdag blir den 4 augusti. 

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096