23948sdkhjf

Efter anklagelserna – Willyschefen tar time out

Anställda vittnar om allvarliga kränkningar.

Det var i maj som tidningen Handelsnytt publicerade en granskning om Willysbutiker där anställda menar att ledningen har kränk personalen under lång tid och kommit undan med det.

I granskningen förekommer framförallt en butik i Norrland, där butikschefen ska ha sagt många olämpliga saker till sina anställda. En historia handlar om en anställd vars sambo gått bort, varpå hon blivit påhoppad av chefen.

Jag fick frågan om min sambo höll på med droger, eller om han var lika överviktig som jag, sa hon till Handelsnytt.

Personalen berättar för Handelsnytt att varken regionchef, HR eller butikschefen tagit upp uppgifterna med personalen även efter granskningen – trots att elva personer klivit fram och vittnat om trakasserier.

– De försöker tiga ihjäl det här och vänta på att det ska blåsa över. Vi börjar tappa hoppet, men de måste göra något åt det här, annars får de sparka oss allihopa, säger en medarbetare i butiken.

I torsdags kom beskedet att butikschefen är sjukskriven på obestämd tid, vilket kommunicerades via en lapp på dörren.

– Det stämmer. Jag nåddes precis av den informationen. Butikschefen mår inte bra på grund av situationen så som den är nu, säger pressansvariga Johanna Eurén till Handelsnytt.

Enligt henne är sjukskrivningen butikschefens beslut.

Handelsnytt: Vad säger du om kritiken om att ni försökt tysta ner läget i butiken?

– Det är det sista vi vill. Vi menar att frågan har lyfts flera gånger med personalgruppen. Det har varit möten både i februari, mars och maj där också facket varit närvarande. Vid det senaste mötet så slogs den här handlingsplanen fast. Vi har haft fullt fokus på att den ska verka.

– Vi tänker inte ge oss förrän arbetsmiljön är bra i den här butiken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156