23948sdkhjf

Ellos får ny ägare i miljardaffär

Riskkapitalbolaget Nordic Capital, som ägt e-handelsjätten Ellos sedan 2013, säljer nu företaget till Beneluxbaserade modekoncernen FNG för cirka 2,4 miljarder kronor.

Den nya ägaren, FNG, är en snabbväxande modekoncern som kommer att stödja Ellos Groups fortsatta europeiska expansion och tillväxt. Nordic Capital kommer att bli en betydande minoritetsägare i FNG efter att transaktionen är slutförd, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Tillsammans med Nordic Capital har vi under de senaste åren gjort betydande investeringar för att stärka Ellos Group, med fokus på att utveckla heminredningserbjudandet för Ellos, Jotex och vår nya e-handel Homeroom. Som en ledande nordisk e-handelsplattform och med ett unikt kunderbjudande inom mode och heminredning har vi nu en utmärkt grund för att driva fortsatt tillväxt. Europeisk expansion är ett naturligt nästa steg för Ellos Group och vi kan nu öka takten med FNG som ny ägare. FNG har omfattande erfarenhet från den europeiska modebranschen och kommer kunna bidra med nya insikter och strategiskt stöd i nästa steg på vår utvecklingsresa, säger Hans Ohlsson, vd på Ellos Group, i en kommentar.

– Nordic Capital investerade i Ellos Group med ett tydligt mål om att utveckla och modernisera ett av Sveriges mest kända varumärken. Sedan dess har Ellos Group stärkt sin digitala och kommersiella kapacitet för att driva stark tillväxt, med löpande stöd av Nordic Capitals expertis inom bland annat e-handel, varumärkesarbete och konsumentkrediter. Nordic Capital ser partnerskapet med FNG som ett naturligt nästa steg för Ellos Group och ser fram emot att, som betydande minoritetsägare i FNG, var med på en fortsatt värdeskapanderesa, säger David Samuelson, Principal hos rådgivaren till Nordic Capitals fonder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157