23948sdkhjf

Nätapoteket går som tåget

Nya rekordsiffror för Apotea.

Rekordsiffrorna fortsätter att rulla in hos Apotea. Nätapotekets försäljning ökade med 36 procent under det första halvåret. Det motsvarar en försäljning på 1,3 miljarder kronor under januari-juni jämfört med 940 miljoner kronor under motsvarande period förra året. Siffrorna pekar mot en försäljning på helåret som kommer att kunna passera förra årets rekordförsäljning på över två miljarder kronor.

– Vi har haft en fantastiskt fin utveckling under det första halvåret och försäljningen taktar på helt enligt plan, säger e-handelskungen Pär Svärdson, vd för Apotea. 

Apotea har hittills i år skickat ut 4 miljoner paket från logistikcentret i Morgongåva. För att hantera den ökade försäljningen har investeringar gjorts i nya automatiserade lösningar. Tillsammans med SSI Schäfer har man skapat en ny lösning för orderplocket. I framtiden kommer man att använda en så kallad A-frame som kommer att kunna lagra 1 500 produkter och har en kapacitet att nå 1 400 ordrar i timmen. 

– Efter att ha utvärderat flera lösningar har vi nu hittat en plocklösning vi kommer att kunna växa ytterligare med, har Pär Svärdson tidigare förklarat.

Det är ett år sedan Apotea flyttade in i sitt nybyggda logistikcenter i Morgongåva som dessutom är utrustat med Sveriges största takplacerade solcellsanläggning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078