23948sdkhjf

Besvikelse över XXL:s dåliga resultat

Ska minska både takten på nya butiker och storleken på butikerna.

Den norska sportkedjan XXL:s intäkter backade med 6 procent under det andra kvartalet, trots att bolagets hade fokus på att minska sina lagernivåer.

"XXL är besvikna över intäktsutvecklingen och jobbar på att finjustera balansen mellan intäkter och bruttomarginal i kombination med att minska lagernivåerna på ett kontrollerat sätt. XXL har utformat flera initiativ för att nå ambitionen om att förbättra rörelsekapitalsituationen och minska rörelsekostnaderna mot 25 procent av försäljningen över tid", skriver bolaget i rapporten för det andra kvartalet.

Av rapporten framgår även att XXL kommer öppna två nya butiker i Sverige, lika många i Finland och en i Österrike. Totalt därmed 4-5 nya butiker under 2019.

"Framåt planerar XXL att minska takten med nya butiker och fokusera på nya butiker i Österrike och vissa i Sverige. Samtidigt kommer XXL minska storleken på flera existerande butiker", skriver XXL.

Det har varit ett turbulent år för XXL. I slutet av förra året vinstvarnade bolaget efter en misslyckad Black friday och Ulf Bjerknes fick samtidigt lämna bolaget efter bara 18 dagar som vd. I maj fick Sverigechefen Per Sigvardsson gå efter en intern granskning av ett antal Facebookinlägg. Han hade då innehaft posten i två månader.

Läs mer om: XXL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11