23948sdkhjf

Keskos resultat enligt planen

Den finländska detaljhandelskoncernen Kesko, där bland annat K-rauta ingår, upprepar prognosen som fastslogs i den första kvartalsrapporten 2019. Det framgår av bolagets halvårsrapport.

Bolaget, som nyligen köpte Fresks Group, spår fortsatt en högre jämförbar nettoförsäljning kommande tolv månader i jämförelse med föregående tolv månader. Vidare upprepar Kesko prognosen om att de kommande tolv månaderna nå ett jämförbart rörelseresultat som överstiger föregående tolv månaders nivå.

För de olika segmenten hade Kesko under det andra kvartalet intäkter inom dagligvaruhandel på 1.409 miljoner euro, en ökning med 7 procent på jämförbar basis. Inom segmentet bygg- och teknikhandel, inklusive "speciality goods trade", uppgick intäkterna till 1.162 miljoner euro. Ökningen var 0,5 procent i jämförbara termer.

Kesko redovisar ett ebit-resultat på 120 miljoner euro för det andra kvartalet 2019. Enligt Infront Datas sammanställning av fyra analytikerprognoser väntades ett ebit-resultat för perioden om 122 miljoner euro.

Det jämförbara (justerade) ebit-resultatet uppgick till 123 miljoner euro. Här pekade snittet mot 123 miljoner euro.

Resultatet per aktie blev 0:97, att jämföra mot väntade 0:67.

Nettoomsättningen uppgick till 2.781. Här indikerade snittprognosen förväntningar om 2.776 miljoner euro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079