23948sdkhjf

Zalando lockade rekordmånga kunder

Andra kvartalet en framgång.

Zalando, aktiv på 17 europeiska marknader, slog under andra kvartalet rekord i aktiva kunder då dessa ökade med dryga 15 procent, vilket innebär att bolaget nu har 28,3 miljoner aktiva kunder, det framgår av företagets senaste rapport.

– Fler kunder än någonsin har valt Zalando som sin utgångspunkt för mode. Det bevisar att våra kontinuerliga ansträngningar för att leverera den bästa modeupplevelsen lönar sig, säger finansdirektör David Schröder i en kommentar.

Antalet ordrar uppgick till 36,1 miljoner, vilket även det var ett rekord. Omsättningen ökade under perioden med hela 23,7 procent till en totalsumma på 2 miljarder euro och det justerade rörelseresultatet hamnade på 102 miljoner euro, att jämföra med föregående Q2:s 94 miljoner euro.

Zalando meddelar även i rapporten de utökat, och kommer fortsätta utöka, sina samarbeten med externa företag och att de nu har 1300 butiker anslutna till Zalandos plattform.

Zalando höjer nu öven vinstprognosen för helåret till den övre hälften av det justerade EBIT-intervallet 175-225 miljoner euro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094