23948sdkhjf

Efter misslyckad affär – nytt förvärv av Sports Direct

Den brittiska detaljhandlaren Sports Direct, som varit i blåsvädret den senaste tiden främst till följd av en försenad kvartalsrapport, köper brittiska klädbolaget Jack Wills, skriver Financial Times.

Sports Directs vd Mike Ashley, tillika ägare av fotbollsklubben Newcastle, köpte klädkedjan för nästan 13 miljarder pund i måndags direkt när bolaget förklarades insolvent.

Förvärvet av Jack Wills är endast ett i ledet av de senaste förvärven som Mike Ashley gjort. För ett år sedan förvärvades House of Fraser från konkursförvaltningen, en affär som sedan visat sig problematisk.

Andra kvartalets rapport för i år senarelades över en vecka till följd av problem med integreringen av just House of Fraser. På rapportdagen fick investerare vänta hela tio timmar efter utsatt tid innan rapporten till slut kom, som inte heller togs emot särskilt väl av marknaden.

En analytiker på Peel Hunt sade i samband med rapporten att erkännandet från Sports Direct att förvärvet av House of Fraser var ett misstag inte kom som någon direkt överraskning.

Många är kritiska till Mike Ashleys beslut att ta sig an flera problemtyngda bolag, och menar att det tar bort fokus från Sports Directs kärnverksamhet, skriver Financial Times.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062