23948sdkhjf

Icas resultat bättre än väntat

Icagruppen redovisar ett ebit-resultat på 975 miljoner kronor för årets andra kvartal, att jämföra med 951 miljoner kronor för samma period förra året. Trots den måttliga ökningen överträffade resultatet analytikernas förväntningar, som snarare låg på 850 miljoner kronor.

Det innebär också att rörelsemarginalen på 3,2 procent var bättre än förväntade 2,8 procent, även om den sjönk från förra årets 3,3 procent.

Nettoomsättningen ökade med 4,3 till 30 529 miljoner kronor (29 258). Den ökningstakten gäller också Ica Sverige som därmed ligger linje med Dagligvaruindex som också ökade med 4,3 procent.

När det gäller e-handeln drar dock Ica ifrån. Här ökade Ica med 36 procent mot marknadens 23,9 procent enligt dagligvaruindex. Icas onlineförsäljning under perioden var 572 miljoner kronor (420).

– Även i årets andra kvartal har vi en bra resultatutveckling i koncernen och en god försäljningstillväxt, med fortsatt hög ökningstakt i vår e- handel. Ytterligare en pusselbit har också fallit på plats i och med att vi i maj avyttrade Hemtex. I kvartalet har vi också beslutat om en ny långsiktig bränslestrategi, ett viktigt steg i det fortsatta hållbarhetsarbetet. Vårt förändringsarbete fortsätter i hög fart för att möta höga krav och förväntningar från våra kunder, säger koncern-vd:n Per Strömberg i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078