23948sdkhjf

Hemköps vd om varför han slutar

Thomas Gäreskog ser fram emot nya uppgifter inom Axfood.

Thomas Gäreskog tog över som vd på Hemköp i december 2012. Nu är det klart att han lämnar sitt uppdrag.

Det har varit sju fantastiska år, säger Thomas Gäreskog till Fri Köpenskap.

Du har varit på Hemköp i nästan sju år nu. Har du känt dig mätt?

– Nej, absolut inte. Det har varit en väldigt spännande tid med digitalisering, e-handel och många affärer. Jag har trivts väldigt bra men sedan dök den här möjligheten upp och det kändes som rätt läge.

Thomas Gäreskog kommer att jobba kvar som vd tills dess att en efterträdare rekryterats. Därefter kliver han in i ett nytt övergripande affärsutvecklingsprojekt för Axfood tillsammans med bland andra Carl Stenbeck.

– Arbetet med att hitta en efterträdare inleds nu och fram tills dess kör vi på i full fart framåt. Därefter ska det bli väldigt spännande att testa något nytt, säger Thomas Gäreskog.

Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood, tackar Gäreskog för hans insatser som vd för Hemköp.

– Under Thomas ledning har Hemköp växt med lönsamhet i en alltmer konkurrensutsatt och snabbt föränderlig marknad. Vi är eniga om att tiden är rätt för Thomas att anta nya uppdrag. Samtidigt som rekryteringen av kommande vd för Hemköp inletts säkerställer vi att beslutade utvecklingsplaner genomförs enligt plan, säger Klas Balkow i en kommentar.

Thomas Gäreskog efterträdde 2012 koncern-vd:n Anders Strålman som gått in som tillförordnad vd efter att Ola Andersson slutat ett halvår tidigare.

Läs mer om Thomas Gäreskogs nya uppdrag på Dagens Handels systersajt Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125