23948sdkhjf

Generationsskifte hos Clas Ohlson

En ny generation tar över ägandet i prylkedjan Clas Ohlson AB. 

Björn Haid är son till Mary Haid, äldsta dotter till grundaren av Clas Ohlson. Han arbetade i bolaget i över 40 år, varav tio år tillsammans med sin morfar Clas Ohlson, och var även styrelsemedlem i Clas Ohlson AB i 20 år.

Enligt ett pressmeddelande ska Björn Haid inom de närmsta veckorna föra över samtliga sina aktier i Clas Ohlson AB till sina barn Charlotte Haid-Bondergaard och Mathias Haid. Mattias Haid, född 1970, ersatte 2015 sin far i styrelsen för Clas Ohlson. Charlotte Haid-Bondergaard är dressyrryttare och utbildad ridinstruktör. De två får lika stor andel av aktierna. 

– Jag vill genom transaktionen på ett aktivt sätt föra arvet vidare till den fjärde generationen. Det är ett för mig naturligt steg med hänsyn till familjens långsiktighet som ägare i Clas Ohlson, säger Björn Haid i en kommentar.

Transaktionen är en intern omfördelning av familjens ägande i Clas Ohlson AB som inte påverkar familjens strategi för sitt ägande i Clas Ohlson AB.

Clas Ohlson AB grundades år 1918 i Insjön, Dalarna. Prylföretaget finns på fem marknader, har cirka 5 000 medarbetare och en omsättning om cirka 8,8 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093