23948sdkhjf

Kritikstorm mot Mio efter viral film

Möbelkedjan är i blåsväder efter att en film där två anställda skämtar om människor av olika etnicitet som i filmen förhandlar om priser och trasiga produkter fått spridning i sociala medier, uppger ttela.se

Filmen, som av många uppfattats som rasistisk, är inspelad i en butik i Trollhättan efter stängningstid. Händelsen har lett till att möbelkedjan nu stängt av de inblandade medarbetarna. Därtill har vd Björn Lindblad gått ut och bett om ursäkt. 

– Det här är inget som Mio står bakom. Vi tar helt och håller ställning emot videon, säger Björn Lindblad till tidningen.

Han säger också att beteendet går emot koncernens policy och att möbelkedjan nu tillsatt en intern utredning. Händelsen har dock inte polisanmälts.

– Vi har riktlinjer för hur man får agera både under arbetstid och eftertid och det här går tvärt emot det. Mio har funnits i över 50 år och vi har en kultur där alla är olika och olika bra. Man blir jätteledsen och förbannad när sådant här händer, säger Björn Lindblad till tidningen.

Läs mer om: Mio
Kommentera en artikel (5)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078