23948sdkhjf

Naturkompaniet förvärvar butik – och öppnar en ny

Tar över franchisetagares butik och satsar i trestadsområdet.

Naturkompaniet förvärvar butiken för friluftskedjan i Gävle som sedan starten 1995 drivits i franchiseform av Esa Kuosku i bolaget Gävle Äventyrsbutik. Övertagandet av butiken sker i april nästa år.

Esa har under alla dessa år drivit butiken i Gävle med stor entreprenörsanda och med stor passion för friluftsliv. Det är med flaggan i topp som Esa valt att trappa ned och sälja butiken till Naturkompaniet. Vi på Naturkompaniet är stolta över att få ta över och förvalta butiken vidare i central ägo. För mig personligen har Esa med sin nyfikenhet alltid varit en inspirationskälla och det är många kreativa idéer som jag under åren har fått från Esa och som vi tagit vidare ut till kedjans alla butiker, Henrik Hoffman, vd för Naturkompaniet i en kommentar.

Esa Kuosku stannar kvar som deltidsarbetande i den butik han drivit i 25 år.

Naturkompaniet har även tecknat ett avtal om att öppna en butik i Torp köpcentrum i Uddevalla. Butiken som ska öppna i juli 2020 har en yta på 329 kvadratmeter. 

– Vi ser detta som en strategisk etablering på grund av närheten till kusten och dess skärgård och alla sommargäster och turister som rör sig i området, säger Henrik Hoffman.

Med en butik på Torp köpcentrum så hoppas Naturkompaniet kunna fånga upp kunder som i dag bor i det så kallade trestadsområdet, (Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg) och som i dag har långt till närmaste Naturkompanietbutik.

– Köpcentrumet byggs ut markant och fastighetsägaren gör en rejäl uppfräschning och blandar upp butiksmixen med nya internationella och lokala aktörer. Detta är bidragande till att vi valt att etablera oss, säger Henrik Hoffman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063