23948sdkhjf

Nu lämnar Jack Ma över Alibaba till arvtagaren

Bjuder på avskedsparty med plats för 80 000 personer.

E-handelsjätten Alibabas grundare och styrelseordförande Jack Ma pensionerar sig på sin 55-årsdag. I morgon, tisdag, blir det stor tack och adjö-föreställning med musik och uppträdanden på Hangzhou Olympic Sports Center med plats för 80 000 personer, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Pensioneringen kommer inte som någon överraskning. Jack Ma aviserade redan för ett år sedan att han skulle lämna bolaget för att få mer tid för välgörenhet och utbildning.

Den handplockade arvtagaren, Alibabas vd Daniel Zhang, är en mer tystlåten typ än den karismatiske entreprenören Jack Ma som grundade Alibaba för 20 år sedan och lämnar e-handelsjätten som Kinas rikaste man.

David Zhang får den otacksamma uppgiften att axla manteln precis när marknaden för e-handel saktat ned. Analytiker menar att en av hans största utmaningar nu blir att hitta nya tillväxtområden.

– Om Alibaba vill hitta nya innovationer och trender kommer det nu att bli svårare än tidigare, säger analytikern Liu Yiming till Reuters.

Investerarna kommer att lyssna väldigt noga på Jack Ma avskedstal för att få veta i vilken utsträckning han kommer att vara inblandad i Alibabas förehavanden framöver. Jack Ma har tidigare sagt att han kommer att fortsätta fungera som mentor för ledningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095