23948sdkhjf

Norge ny marknad för Stadium Outlet

Sportkoncernen firar 10 år med att ta outletkonceptet till Norge.

I slutet av oktober och i november öppnar sportkedjan butiker om 1 500 kvadratmeter vardera i norska Kristiansand och Moss vilket blir den 55:e och 57:e i ordningen för sportkedjan sedan starten för ouletkonceptet för tio år sedan. Butiken på Avenyn i Sörlandssenteret i Kristianstad öppnar den 25 oktober.

Första butiken för Stadium Outlet öppnade i Örebro 2009 och 2014 tog sportkedjan konceptet till Finalnd och Vantaa och 2015 lanserades e-handel. Stadium Outlet har en etableringstakt om fem till sex nya butiker per och under verksamhetsåret 17/18 öppnades tre nya outletbutiker i Sverige och två i Finland. Tillväxten betecknas enligt kedjan som god trots stora lagerinvesteringar.

– Stadium Outlet är en riktig framgångssaga och det är fantastiskt att vi tas emot så väl av våra kunder. Vi är ödmjuka inför uppgiften vi har på en ny marknad men också väldigt taggade att få låta konceptet spridas vidare, säger Anders Bejsy, vd på Stadium Outlet i en kommentar.

Enligt Stadium Outlet har Norge varit intressant som ny marknad för konceptet en längre tid.

– Norge har länge känts som ett naturligt nästasteg för oss och lägena i Kristiansand och Moss känns bra ur många aspekter. Vi ser givetvis ljust på framtiden men kommer att lära oss mycket av de här butikerna innan vi stakar ut de fortsatta planerna, säger Anders Bejsy.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095