23948sdkhjf

Karlssons varuhus i konkurs

Rekonstruktionen kunde inte rädda detaljhandelskedjan. Fyra varuhus omfattas av konkursen.

Bolaget Karlsson Varuhus Sverige är på obestånd och försattes den 23 september i konkurs vid Göteborgs tingsrätt.

Bolaget var tidigare i rekonstruktion, som påbörjades 19 februari i år och avslutades i juni, och rekonstruktören bedömde då att goda möjligheter fanns för att rädda affären och bolaget letade nya finansiärer. 

Vid tiden för konkursen omfattade verksamheten fyra varuhus i Sverige. I konkursansökan framgår att bolaget omsatte 155 miljoner kronor 2018 men att omsättningen för innevarande år blir ”väsentligt lägre på grund av att bolaget överlåtit två varuhus och lagt ned ett varuhus".

I juni stängdes varuhuset i Bräkne-Hoby och i början av september lades varuhuset i Bollnäs ned.

Den 1 maj fick Karlssons varuhus i Ed nya ägare då tre familjer tog över och driver verksamheten vidare i samma namn men i nytt bolag. Då tog Patricia Lindqvist, Niklas Molander, Camilla Karlsson, Tommy Karlsson, Amanda Molander och Johan Holmström över verksamheten.

Varuhuset i Veddige heter numera Lågprislegenden, sedan den 1 augusti, och drivs av fastighetsägarna Sven-Åke Hedenör och Carl-Gösta Torstensson.

Varuhusen som omfattas av konkursen är enheterna i Högsby, Morgongåva och Bollnäs, som lades ned i början av september, och Strängnäs.

Bolaget hade 40 anställda.

Karlsson Varuhus Sverige grundades år 2000 av Göran Karlsson som även grundade Gekås. Men till skillnad från den framgångsrika verksamheten i Ullared så har Karlssons haft det motigt och tappat i omsättning ända sedan 2009.

Sex olönsamma varuhus stängde redan innan rekonstruktionen och kvar var då sju varuhus; i Bollnäs, Bräkne-Hoby, Ed, Högsby, Morgongåva, Strängnäs och Veddinge.

Dagens Handel har sökt konkursförvaltaren för en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094