23948sdkhjf

Willys-butik försenas – och Rusta vänder på klacken

Men Rustas expansionstakt är fortsatt hög.

Willys planerade butiksetablering i Simrishamn försenas. Tanken var att den 3 000 kvadratmeter stora butiken skulle öppna i Coops tidigare lokaler innan årsskiftet.

Det är ett bra läge med goda parkeringsmöjligheter men ändå nära till centrum. Dessutom finns det gott om sommarkunder, berättade pressansvariga Johanna Eurén då.

Men nu har etableringen försenats till våren 2020. Det skriver Ystads Allehanda.

Det är länge sedan vi bestämde oss för att öppna butik i Simrishamn. När vi sa att butiken skulle öppna innan nyår var det en preliminär tidsangivelse. Det händer alltid saker längs vägen, säger Johanna Eurén, pressansvarig på Willys till tidningen.

Även Rusta har tidigare visat intresse för Simrishamn och detta så pass långt att lågpriskedjan enligt Ystad Allehanda förhört sig om ett eventuellt bygglov intill Willys. Men nu tonar kedjan ner intresset.

– I dag har vi inga konkreta planer på att öppna butik i Simrishamn, säger Peter Jansen, etableringschef på Rusta till tidningen.

Osäkerheten kring om marknaden räcker till är en orsak och risk för kannibalisering på kedjans andra butiker nämns som en annan. Grannarna är viktiga menar han och Willys är en bra sådan.

– De drar mycket kunder och har ingen heminredning som andra livsmedelskedjor har. Därför ligger vi gärna bredvid Willys. Men just nu räcker det inte, säger han till tidningen.

Rusta är annars inne i en intensiv expansionsfas som Dagens Handel skrivit flera gånger om. Just i dag, den 25 september, slår lågpriskedjan rekord med fyra butiksöppningar i tre länder, rapporterar Market.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109