23948sdkhjf

Modebutiksrockad i Skellefteå

Fanny har flyttat till gatuläge och lagom till julhandeln öppnar The Local Store en ny större butik i staden.

I slutet av augusti lämnade modekedjan Fanny efter 16 år lokalen på övre planet i Citykompaniet i Skellefteå till konkursade modekedjan JC:s tidigare lokaler på Nygatan 40. Vd Claes Warpe beskriver adressen som ett perfekt gatuläge.

 – Vi fick en något större butik och möjlighet att slippa vara så styrda av bland annat gallerians öppettider. Såväl premiären och den efterföljande tiden har varit en dundersuccé med markant ökad försäljning då vi kommit ned på gatan och är mer tillgängliga för spontanshoppare på gågatan. Vi har nya kunder varje dag, säger Claes Warpe till Habit.

I slutet av november och lagom till julhandeln flyttar istället Johnny Hedlund och Alexander Nordlunds butikskoncept The Local Store in i Fannys tidigare lokaler i gallerian och som ligger vägg i vägg med duons nuvarande butikslokal.

För modeduon, som startade sitt herrmodekoncept 2009, blir det tredje butiksflytten sedan starten och därtill en rejält utökad yta.

– Vi började med en t-shirt store som bara var ett hål i väggen här i Citykompaniet-gallerian. Så ville vi ta in andra grejer, framför allt jeans och fick bygga ut. Sedan fick vi en större lokal på andra sidan ljusgården. Och så byggde vi ut den. Nu har vi 128 kvadrat och efter flytten blir det dubbelt så stort, säger Johnny Hedlund till Dagens Handels systertidning Habit.

The Local Store har även butik i Piteå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141