23948sdkhjf

Skapamer i nya händer när mediehus bygger e-handelsportfölj

E-handlaren för pyssel- och konstnärsmaterial förvärvas av Aller media.

Aller media förvärvar Skapamer.se av ägaren Netray och etablerar ett nytt affärsområde inom e-handel.

Initialt förvärvar mediehuset 80 procent av bolaget och köper resterande andel om två år.

E-handelsbolaget har cirka 20 anställda och har bas i Kristianstad där verksamheten även fortsatt kommer att vara förlagd.

Skapamer uppges ha en stark ställning på DIY-marknaden och har över 150 000 besökare i månaden, har vuxit med runt 25 procent per år sedan 2014 och har vunnit utmärkelsen Årets e-handlare fyra år i rad.

Bolaget är det första förvärvet inom e-handel för mediehuset som ska bygga nytt affärsområde med målet att nå 300 miljoner kronor i omsättning på tre år genom organisk tillväxt och ytterligare förvärv.

I det nya affärsområdet, som ska ledas av Emelie Perckwall, ska även mediehusets befintliga e-handel ingå. Emelie Perckwall rekryteras internt och har tidigare arbetat med affärsutveckling och M&A inom Aller media.

Genom förvärvet av skapamer.se får vi nu ett väsentligt starkare erbjudande till alla våra kunder. Tillsammans med vår egen e-handel, som har haft en aggressiv tillväxt på kort tid, ser jag spännande affärssynergier som gör att vi nu stärker vår position betydligt, säger Bodil Ericsson Torp, vd Aller media.

E-handelsbolagets grundare Elias Holmer och Carl Fenson ska båda fortsätta vara verksamma inom bolaget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079