23948sdkhjf

Prispress på hyrorna väntar – kan slå hårt mot Hufvudstaden

RNB-enheten Department & Stores hyr sammanlagt 12 000 kvadratmeter på NK.

RNB är fastighetsbolaget Hufvudstadens största hyresgäst och klädbolagets vinstvarning på måndagen är en indikation på den press som detaljisterna känner och därmed ett potentiellt tecken på att press på hyrorna är att vänta. Det menar DNB Markets som håller fast vid sin säljrekommendation för aktien.

Enligt den norska banken hyr RNB-enheten Department & Stores sammantaget 12 000 kvadratmeter butiksyta av Hufvudstaden på NK i Stockholm och Göteborg. I analysen skriver DNB vidare, och hänvisar här till Hufvudstadens finanschef, att RNB hyr 40 procent av butiksytan ("retail space") i varuhuset i Stockholm respektive 50 procent i Göteborg.

"Vi ser detta som ett tecken på att många hyresgäster i detaljistledet kan få lönsamhetsproblem och att det kan leda till en press nedåt på Hufvudstadens detaljisthyror, som är de högsta i sektorn", skriver DNB.

Banken tar även fasta på att hyresavtal i Hufvudstadens affärsområde NK generellt är ganska korta och att avtal motsvarande lite mer än 60 procent av hyresvärdet inom denna del kommer att löpa ut i år eller under nästa år.

DNB:s riktkurs på aktien i Hufvudstaden ligger på 148 kronor. Aktien handlas kring 175 kronor på tisdagen

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093