23948sdkhjf

Banksys nya butik kommer aldrig att ha öppet

Den världsberömda konstnären Banksy har öppnat en fysisk butik i Croydon, söder om London. Butiken är dock av ett annorlunda slag – den kommer aldrig att öppna dörrarna, skriver sajten Ehandel.

Skälet till att Banksy skapat butiken är en varumärkestvist, där ett företag som tillverkar gratulationskort försöker få laglig rätt till namnet Banksy. Konstnären har fått rådet att det mest effektiva sättet att förhindra detta är att börja sälja ett eget sortiment av märkesvaror – därav butiken.

Croydonbutiken är enligt Banksy av karaktären "showroom", men eftersom dörrarna ska förbli stängda kommer besökarna endast att kunna beskåda verken genom skyltfönstret. För att skydda varumärket kräver dock lagen att viss försäljning äger rum, vilket väntas ske via Banksys nya sajt som fått namnet Gross Domestic Product (GDP).

Banksy är en pseudonym för en brittisk gatukonstnär, som skapat en mängd graffitiverk i offentliga miljöer och har lyckats hålla sin verkliga identitet hemlig under många år. Flera av hans alster har dock sålts till höga priser, bland annat har skådespelerskan Angelina Jolie köpt ett av hans verk för motsvarande 2,7 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081