23948sdkhjf

Efter flera svaga kvartal – Bang & Olufsen byter vd

Tillträder med omedelbar verkan.

Kristian Teär ersätter Henrik Clausen som vd för Bang & Olufsen, skriver den danska elektroniktillverkaren i ett pressmeddelande. Bolaget redovisade fallande omsättning och fördjupad förlust i förra veckan.

Nye vd:n Kristian Teär har tidigare arbetat på Ericsson, Sony Ericsson och Blackberry, men kommer närmast från schweiziska Logitech.

"Jag har följt bolaget i många år och har alltid haft stor passion för bolaget och dess produkter. Jag äger faktiskt flera av dess ikoniska produkter", säger Kristian Teär i pressmeddelandet.

Efter ett antal svaga kvartal tvingas Henrik Clausen bort från vd-posten i det klassiska lyxelektronikbolaget. I den senaste kvartalsrapporten, som släpptes i förra veckan, idkade Henrik Clausen viss självkritik. Den strategi som byggt på positionering av varumärket som ett lyx- och livsstilsvarumärke har hämmats av problem på försäljnings- och distributionssidan, menade han. Bland annat hänvisades till att Bang & Olufsen plockats bort från hyllorna i 2 000 olika handlare globalt, vilket drabbat omsättningen. Åtgärden har gjorts till förmån för bolagets egna butiksnätverk och premiumbutiker, totalt drygt 5 000 butiker varav Bang & Olufsen äger 500 egna. Henrik Clausen utsågs till vd sommaren 2016.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11