23948sdkhjf

Snabbväxande Soti satsar på Sverige

”Produkterna viktigast”, betonar Carl Rodrigues, grundare och vd för kanadensiska Soti.

Soti är en av världens ledande leverantörer av mobilitets- och Internet of things-lösningar. Det snabbväxande mjukvaruföretaget, som har massor av retailföretag som kunder, släpper nästa månad en rad nyheter. Det avslöjades under företagets årliga användarkonferens.

– Vilken av de nya lösningarna som upplevs som viktigast beror på vilken kund det är och vilka behov den kunden har, förklarar Carl Rodrigues, grundare och vd för Soti.

IT-jätten från Kanada har vuxit snabbt. Från 500 anställda till över 1 000 bara under de senaste två åren. Och expansionen fortsätter. Inklusive en satsning på de nordiska länderna där Coop är en av en kunderna. Soti har valt Göteborg som bas och planerar nu att anställa både fler säljare, utvecklare och marknadsförare för att växa i Sverige.

– Sverige är mycket modernt. Upplevelsen i till exempel matbutiker är mer utvecklad än här i Kanada. Vi bygger teknologin här i Kanada, men det är Sverige som använder den och Kanada har inte hunnit med.

Men målet framåt, betonar Carl Rodrigues, formuleras inte i siffror av omsättning, vinst eller antal anställda.

– Mitt mål är alltid att bygga bra produkter och att leverera värde till våra kunder. När du gör det riktigt bra får du fler kunder och växer automatiskt, säger han.

– Jag är en mycket detaljinriktad person. För mig är det viktigt att ta den tid som krävs för att skapa perfektion och att placera personer med samma syn på ledande positioner, fortsätter han.

I paketet av uppdateringar för mobilitetsplattformen Soti One, som Rodrigues och hans kollegor presenterade under konferensen i hemstaden Toronto, finns tre helt nya lösningar som ska förenkla och förbättra användarnas upplevelse. Alla de nya funktionerna släpps den 4 november:

  • Soti Insight. Ett business intelligence-verktyg som utan någon större konfigurering och installation ger användaren en unik analys av applikationer, data, funktioner samt nätverks- och platsanvändning.
  • Soti Connect. En lösning framtagen för att snabbt kunna supporta och hantera företags IoT-enheter. Den första lanseringen är inriktad på hantering och support av specifika skrivare för affärskritiska uppgifter. 
  • Soti Identity. Möjliggör enkel och säker tillgång till plattformen, vilket ger organisationer möjlighet att skapa sömlösa, integrerade och mobila arbetsflöden.

Nästa steg efter lanseringen i november är att ytterligare förädla produkterna.

– Det finns en del research i bakgrunden som vi jobbar med och som kommer att leda antingen till nya produkter eller integreras i de som finns, avslutar Carl Rodrigues.

Artikeln är en del av vårt tema om Teknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093