23948sdkhjf

Musikkedja i konkurs – stort antal svenska butiker berörda

18 butiker i Sverige och 8 butiker i Norge berörs.

Musikkedjan 4Sound ansökte på onsdagen den 9 oktober om konkurs vid Norrköpings tingsrätt, rapporterar bland annnat Göteborg-Direkt.

Butikskedjan, som i Sverige drivs av bolaget Music Retail Sweden, har 18 butiker och 150 medarbetare i Sverige och 8 butiker i Norge med 107 anställda, enligt tidningen.

Butiker i båda länderna berörs av konkursen.

Kedjan har enligt uppgift haft det tungt en längre tid och bland annat känt av konkurrensen från en växande e-handel i ett redan tufft marknadsklimat. Förra året omsatte bolaget drygt 315 miljoner kronor och gjorde en förlust om nära 20 miljoner kronor.

Under året har flera olönsamma butiker stängts men det är åtgärder som uppenbarligen inte varit tillräckliga. Därtill har Nordea valt att inte längre förlänga krediten.

– Vi har haft ett riktigt stålbad under 2019 och gjort många stora åtgärder där vi bland annat styrt om mer mot e-handel. Men vi faller på målsnöret, säger Patrik Johansson, operativ chef och  styrelseledamot till tidningen. 

”Extremt tråkiga dagar. Vi har trots ett massivt omställningsarbete under hela 2019 tvingats begära våra bolag som driver 4Sound i konkurs. Planen fanns, var bra, men tiden räckte inte till, Nordea släckte lampan för oss. Usel avslutning på ett år som präglats av heroiska insatser av våra butiks-team och en stor hjälpsamhet från våra leverantörer. Otroligt beklagligt att vi inte fick skörda frukten av stentufft stålbad. Lider med alla medarbetare, kollegor och vänner. Tack till er alla som hört av er”, skriver Patrik Johansson i ett inlägg på Linkedin på torsdagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081