23948sdkhjf

Jaktkedja i konkurs

Fem butiker för jakt- och friluftskedjan Jaktbiten har stängts.

Butikerna för Jaktbiten, i Gävle, Vårby, Eskilstuna, Ronneby och Eksjö försattes den 10 oktober i konkurs vid Kalmar tingsrätt.

Även bolaget Idéfix Tekoprodukter, med säte i Nacka strand, omfattas av konkursen.

Bolagen bedriver handel med vapen, outdoorkläder och friluftsartiklar från butiker och via internet.

Moderbolaget har även haft e-handel men den är enligt konkurshandläggare Samuel Häggbring vid Maze advokater också stängd och ingen e-handel sker ifrån bolagen.

Butikerna bytte tämligen nära inpå konkursen namn från Intropris till Jaktbiten. Dotterbolaget Jaktbiten i Karlshamn omfattas inte av konkursen och det gör inte heller moderbolaget Intropris AB. Dock försattes även Jaktbiten i Karlshamn en vecka  senare, den 17 oktober, i konkurs.

I konkursansökan inkommen till Kalmar tingsrätt framgår att "bakgrunden till förevarande konkursansökan är att det står klart att bolaget inte rätteligen kan betala sina skulder i den takt de förfaller och att bolaget därför är på obestånd".

Vidare framgår i konkursansökningarna att "flertalet av koncernbolagen, koncernsystrarna Intropris Eksjo AB, Intropris Eskilstuna AB, Intropris Vårby AB och Intropris Gävle AB samt Idéfix Tekoprodukter Aktiebolag har denna dag ingivit konkursansökningar, varav av alla utom den sista till Kalmar tingsrätt. Det finns stora värden att bevara i en samlad avveckling av koncernen som en helhet. Till detta kommer uppenbara samordningsfördelar eftersom bolagen är i koncern".

Butikerna är stängda och inventering av lager och tillgångar ska nu inledas för att konkursförvaltaren ska kunna bilda sig en uppfattning om bolagets skulder och tillgångar. 

Till Dagens Handel uppger konkurshandläggaren Samuel Häggbring att man därefter ska besluta vilken typ av avvecklingsmetod som ska ske och huruvida det blir konkursutförsäljning eller om man kan finna en ny ägare till inkråmet.

Han säger till Dagens Handel att det i huvudsak är i butiken i Vårby som aktivitet och butiksförsäljning skett under den senaste tiden och att det där finns fyra heltidsanställda och två deltidsanställda som nu omfattas av lönegarantin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078