23948sdkhjf

Nelly lämnar Falkenberg

Flyttar till ny logistikanläggning närmare huvudkontoret.

Som Dagens Handel rapporterade om i augusti har e-handlaren Nelly under en tid utrett sin framtida logistik, då Falkenbergs kommun tar fram en ny stadsplan, som planerar för bostäder i det område där företagets lager finns i dag. Nu börjar läget klarna när bolaget meddelar att de flyttar från kommunen och skriver ett hyresavtal från 2021 på en logistiklokal i Borås. Anläggningen kommer att ligga i Nordskogen, i närheten av Nellys huvudkontor. 

– På sikt kan vi inte driva vårt lager i nuvarande fastighet. Vi har därför beslutat att flytta lagret till Borås där vi har vårt huvudkontor. Borås är ett strategiskt placerat kluster för distribution vilket ger oss tillgång till fler transportalternativ och möjlighet att erbjuda snabbare leveranser. Att vi samlar oss i Borås kan också bidra till att det blir enklare att arbeta tillsammans inom olika delar av bolaget. Vi beklagar att behovet av arbetskraft försvinner i Falkenberg, men vi hoppas att så många som möjligt av våra medarbetare har möjlighet att följa med oss till Borås 2021, säger Anna Ullman Sersé, vd på Nelly, i ett pressmeddelande. 

Nu fortsätter Nellys utredning av hur logistiken ska organiseras. Bland annat tittar man på automationen i sitt planerade lager. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109