23948sdkhjf

De tar plats i Handelns ekonomiska råd

Två nya medlemmar förstärker Handelns Ekonomiska Råd. Nationalekonomen Cecilia Hermansson och professor Sara Rosengren är från och med i höst nya i rådet.

– Med de nya rådsmedlemmarna breddas rådets kompetens. Det skapar goda förutsättningar för att belysa de utmaningar och möjligheter som handeln står inför i kommande rapporter, säger ordförande Erik Åsbrink, som tillsammans med professor Mats Bergman, Södertörns högskola, varit med sedan starten.

Cecilia Hermansson är nationalekonom från Handelshögskolan i Stockholm, och disputerade 2015 på KTH där hon idag forskar och undervisar inom fastighetsekonomi och finans.

– Jag ser fram emot att undersöka de ekonomiska förutsättningarna för handeln, en sektor som är av stor betydelse för svensk ekonomi och som nu förändras strukturellt – en utveckling som både skapar möjligheter och utmaningar. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter från analys av global och svensk ekonomi, inklusive finans- och fastighetssektorn samt industrin, säger hon i en kommentar.

Sara Rosengren är sedan 2017 professor vid institutionen för marknadsföring och strategi på Handelshögskolan i Stockholm. Hon är även chef för högskolans Center for Retailing.

– Jag ser mycket fram emot arbetet i Handelns ekonomiska råd. Som företagsekonom bidrar jag med kunskap kring förändrade kundbeteenden och företags utmaningar kopplade till de stora förändringar som branschen just nu genomgår, säger Sara Rosengren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079