23948sdkhjf

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Den amerikanska pizzakedjan Domino's ägare lämnade tidigare i år Danmark, och nu har turen kommit till de övriga nordiska länderna där man haft verksamhet – Sverige, Norge och Island. Det rapporterar Ritzau Finans. Efter en genomgång av de återstående nordiska marknaderna har Domino's Group beslutat att sälja verksamheterna där. Beslutet gäller även Schweiz, enligt Domino's senaste rapport.

I Sverige har kedjan restauranger i Malmö, Lund, Helsingborg, Halmstad och Göteborg. Men även om Domino's Group vill lämna Norden så blir alltså restaurangerna kvar om kedjan hittar en ny ägare för den svenska verksamheten. Pizzakedjan är i nuläget en franchisedel av det amerikanska företaget Domino's.

Domino’s Pizza etablerade sig i Sverige i januari 2017. Först ut var Malmö, där kedjan öppnade sin första svenska restaurang i köpcentrumet Mobilia. Så sent som i januari 2018 gick kedjans dåvarande Sverigechef Mats Åstrand ut och presenterade stora expansionsplaner. Planen var då att öppna 100 nya pizzabutiker runt om i landet.

Sedan Domino's i mars stängde alla sina restauranger i Danmark såldes delar av verksamheten vidare till nya ägare. För tillfället drivs det enligt Ritzau Finans fyra stycken restauranger kvar under varumärket i Danmark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096