23948sdkhjf

Efter skandalen – nu har XXL klart med ny Sverigechef

Efter en tid med tillförordnad vd har sportkedjan nu värvat Sverigechef från Elgiganten.

Anders Lindblom har utsetts till ny Sverigechef för XXL.

Han kommer närmast från Elgiganten, där ha arbetat sedan 2002, och posten som head of operations. Anders Lindblom efterträder Per Sigvardsson som under uppmärksammade former tvingades lämna sportkedjan i slutet av maj i år. Sedan dess har Johan Ljung fungerat som tillförordnad vd. Hos Elgiganten har han även verkat som försäljningschef, store-coordinator och varuhuschef.

- Jag är oerhört intresserad av sport och träning vilket gör att jag känner extra mycket för den här sektorn hälsar Anders. Dessutom har XXL redan från början en väldigt unik idé genom att samla alla sporter under ett tak med specialister inom olika områden - det är ett koncept jag tror på och vi är bara i början av vår resa, säger Anders Lindblom i en kommentar.

Anders Lindblom tillträder posten som Sverigechef för sportkedjan den 1 mars nästa år. 

–  Rollen som Managing Director för XXL Sverige är oerhört viktig för oss. Vi ser fortfarande goda tillväxtmöjligheter i Sverige och genom att vi har lyckats knyta till oss Anders, som har över 30 år i olika operationella roller inom handeln, känner vi oss väl rustade för framtiden, säger Tolle Grøterud, tillförordnad vd för XXL-gruppen i en kommentar till rekryteringen.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Läs mer om: XXL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078