23948sdkhjf

Norsk kosmetikjätte i konkurs – pressad av lågpris

Norska Cosmetic Group, som har kosmetikabutikskedjorna Vita och Loco i koncernen, har begärt sig själva i konkurs, rapporterar Dagens Næringsliv.

Cosmetic Group har hamnat under hård press från både lågpriskonkurrenter och från e-handel, skriver bolaget i ett pressmeddelande enligt Dagens Nyheter. "Detaljhandeln i Norge är i rask förändring och kosmetikakedjorna Vita och Loco har upplevt svagare tillväxt och fallande lönsamhet. Cosmetic Group har jobbat ihärdigt för att vända trenden och öka konkurrenskraften", skriver bolaget.

Cosmetic Groups vd Kristina Johansson tillträdde för ett år sedan. Hon uppgav i augusti för tidningen att satsningar på lågpris och digitalt inte har räckt för att vända utvecklingen. "Vårt koncept har varit otydligt. Kunderna har inte förstått vad vi står för", sade Kristina Johansson till DN då.

Cosmetic Group omsatte i fjol 1,2 miljarder norska kronor. Det representerade en plan utveckling i omsättningen från 2017, samtidigt som resultatet halverades till 54 miljoner norska kronor, enligt DN. Butikerna i kedjorna Vita (207) och Loco (23) kommer att vara öppna under måndagen men därefter är driften osäker och beslutas av en utomstående förvaltare, skriver DN.

Över 1 300 anställda drabbas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062