23948sdkhjf

Klart med ledningen för Postnord

Annemarie Gardshol har utsetts till vd och koncernchef. Danska postchefen blir vice vd.

Styrelsen har utsett Annemarie Gardshol till vd och koncernchef och Peter Kjaer Jensen till vice vd för Postnord. 

Annemarie Gardshol har sedan postjätten inledde en omorganisation i april i år verkat som tillförordnad koncernchef. Sedan den 1 februari 2018 har hon varit chef för Postnord Sverige.

Annemarie Gardshol och Peter Kjaer Jensen kommer även fortsättningsvis att vara kvar i sina respektive roller som ytterst ansvariga för Postnord Sverige och Postnord Danmark.

Duon tillträder tjänsterna den 1 november.

– Genom detta får vi ett ledarskap med god kännedom om verksamheten och kompletterande förmågor att fortsatt leda transformationen framåt i högt tempo. Annemarie Gardshol och Peter Kjaer Jensen är båda väl insatta i Postnords utmaningar och har varit aktiva i omställningsarbetet under de senaste åren, säger Christian Jansson, Styrelseordförande.

Annemarie Gardshol har arbetat på Postnord sedan 2012 och har innehaft ett flertal chefspositioner inom företaget, bland annat som vd Postnord Strålfors Group och chief strategy officer.

Peter Kjaer Jensen har varit del av koncernen sedan 2014 är och är sedan juni 2016 chef för den danska verksamheten och den som lett den stora transformationen av brevverksamheten i Postnord Danmark. Dessförinnan var han chef för affärsområdet e-commerce och logistics.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095