23948sdkhjf

Julas lager blir ännu större

Detaljhandelskedjan bygger ut centrallagret i Skara.

De har redan 150 000 kvadratmeter i sitt centrallager i Skara. Men nu har Jula beslutat att bygga ut anläggningen med 28 000 kvadratmeter, något som kommer att ge 90 000 fler pallplatser i ett lager som redan är norra Europas största.

–  Jag har tidigare varit tydlig med att ”nu bygger vi inte större här, det är inte riktigt vettigt”. Men, den tillbyggnad vi gör nu blir så otroligt kostnadseffektiv, med det bästa logistikläget och med en fantastisk personal, så nu kör vi etapp fem. Vi kommer med det nya centrallagret att kunna möta vår kraftiga expansion långsiktigt, och de flöden som tillkommer under satsningen på både e-handel och varuhus, säger Julas ägare och koncernchef Karl-Johan Blank i ett pressmeddelande. 

Nästa år öppnar Jula tio nya varuhus, och då inleds även utbyggnaden av centrallagret. Det värms upp av bergvärme och el från vindkraftverk, som Jula investerat i. Och företaget är nöjda med sitt Skara. 

– Skara ligger otroligt bra till rent geografiskt för våra varuflöden till varuhusen i Sverige, Norge och Polen. Det är även nära till Jula Logistics logistikhubb i Falköping på Marjarpsområdet med effektiv tågpendel både till Göteborg och till Tyskland, säger Joachim Frykberg, vd för Jula. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109