23948sdkhjf

Webhallens förra vd vill gamifiera handeln

Riskkapitalbolag har investerat hemlig summa i start up-företaget Gamifiera.

Wilhelm Sporrong lämnade i mars förra året Webhallen efter tio år som vd. Nu är han tillbaka som vd för techföretaget Gamifiera. Start upen har nu fått in kapital från riskkapitalbolaget Wellstreet Ventures med e-handelsprofilerna Mikael Wintzell och Sïmon Saneback i spetsen.

– Storleken på Wellstreets investering är hemlig. Kapitaltillskottet har möjliggjort utvecklingen och färdigställandet av vår SaaS-plattform, förklarar Wilhelm Sporrong.

Wilhelm Sporrong och hans medgrundare Erik Estberg, David Storm och Ludvig Ström har alla en bakgrund hos Webhallen som redan 2014 utvecklade en medlemsplattform med gamifierad kundupplevelse. På Gamifieras nya datadrivna plattform bygger teknologin på spelteori med spelelement som är inspirerade av communities, forum, sociala medier och spel. Handlarna kan få skräddarsydda design- och funktionselement, anpassade till sina koncept och identiteter.

– En riktigt bra kundupplevelse är det alla retailers eftersträvar. Morgondagens konsumenter vill ha transparens, engagemang och autenticitet, inte 2 procent i återbäring, menar Wilhelm Sporrong. 

Jessica Rameau, partner och investeringschef på Wellstreet, håller med:

– Många retailers pratar i dag om att man bör bygga egna communities och lyfta fram sina egna kunder i stället för köpta ambassadörer. Wilhelm gjorde detta för 10 år sedan och bevisade att kundlojalitet och exekvering är allt. Det kunde därför inte finnas ett bättre grundarteam att investera i när det kommer till den här typen av produkt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126