23948sdkhjf

Lyko får arbetsplatsutmärkelse

E-handelsföretaget vinnare av priset för handelns bästa arbetsplats.

Årets vinnare av priset för handelns bästa arbetsplats är e-handelsföretaget Lyko i Vansbro. Utmärkelsen delas ut av Handels sedan 2015 och tidigare vinnare är Ica Kvantum Bollnäs, Nowaste Logistics lager i Helsingborg, Folksams telefonrådgivning i Kramfors och Ellos group.

Utmärkelsen går till ett företag som har god samverkan mellan fack och arbetsgivare och har kollektivavtal. Alla Handelsmedlemmar kan nominera sin arbetsplats och vinnaren utses av förbundsstyrelsen. I år får dessutom ytterligare ett dalaföretag, Hemköp i Dala-Järna, en hedersomnämning.

– Vi instiftade priset för att lyfta de goda föredömen som finns i branschen. Företag som tar ansvar för goda arbetsvillkor och bra arbetsmiljö. Lyko är en framgångssaga som också värnar sin viktigaste tillgång, personalen, säger Susanna Gideonsson, ordförande för Handelsanställdas förbund.

Lyko tilldeleas utmärkelsen med motiveringen;

”E-handeln växer så det knakar i hela landet. Lyko online AB i Vansbro är ett gott exempel på att detta kan ske med stort fackligt deltagande. Företaget satsar på att bara ha egna anställda och så gott som alla anställda jobbar heltid. Klubb och ledning hjälps åt att anpassa scheman så det ska passa alla. Dessutom är arbetsplatsen ett exempel på att det går att etablera sig och växa på en ort där folk redan bor istället för att alla ska ta flyttlasset till storstaden.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062