23948sdkhjf

Boozt skriver ned prognos

E-handelsbolaget Boozt redovisar en nettoomsättning på 764 miljoner kronor (625), en ökning med 22 procent för tredje kvartalet, juli till september.  

Boozt redovisar en tillväxt om 19 procent tillväxt för Boozt.com och 90 procent tillväxt för Boozlet.com. Den organiska tillväxten uppgick till 22,3 procent jämfört med 37,4 procent motsvarande period i fjol. 

Bruttomarginalen landade på 35,6 procent (36,6). 

Det justerade rörelseresultatet uppgick till -27,6 miljoner kronor (-25,0) och justerad marginal blev -3,6 procent (-4,0). 

Rapporterat rörelseresultat blev -40,8 miljoner kronor (-28,8) ochrörelsemarginalen var -5,3 procent (-4,6).

– Avmattningen i klädbranschen, särskilt i Sverige och Danmark, ökade över sommaren vilket avspeglas i Boozt.com:s tillväxt på 19 procent under kvartalet. Däremot visade Booztlet.com en fortsatt stark trend med 90 procent tillväxt under kvartalet. Vi är glada över vår förmåga till en stark leverans avseende våra viktigaste nyckeltal: kundnöjdheten är fortsatt mycket hög, genomsnittligt ordervärde ligger på samma nivå som föregående år och inflödet av nya kunder ökar fortfarande jämfört med föregående år. Balansräkningen är stark med en sund lagernivå, vilket ger oss flexibilitet att anpassa oss till de många möjligheter som uppstår på en utmanande marknad, skriver Hermann Haraldsson, vd i rapporten.

I rapporten skriver Boozt också att bolaget "går in i fjärde kvartalet med en större försiktighet" och justerar ned prognos avseende nettoomsättningstillväxten för helåret till intervallet 23 procent till 26 procent, från att tidigare ha legat på över 27 procent. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125