23948sdkhjf

Paypal köper kupongplattform – Izettle brädas

Amerikanska Paypal köper Honey Science, en plattform som samlar rabatterbjudanden från populära e-handelssajter. Köpeskillingen är 4 miljarder dollar, motsvarande nära 40 miljarder kronor. Det innebär att svenska Izettle brädas som Paypals hittills största uppköp.

Honey Science startades för sju år sedan och har blivit en av de mest populära sajterna i segmentet för konsumenter som vill spara pengar med hjälp av rabatterbjudanden.

Paypal skriver i ett pressmeddelande att bolagets kompetens inom att bistå handlare nu kommer att giftas ihop med Honey Sciences kunnande inom insamlande av rabatter.

Fintechsektorn är en av de hetaste branscherna avseende uppköpsverksamhet och bolagsfusioner. Paypal har tidigare gått in som tung ägare i svenska appen Tink, som sedan tidigare har Creades, Nordnet och Nordea i ägarlistan. Tink är också ett partnerbolag till Klarna. Paypal förvärvade också svenska Izettle för 2,2 miljarder dollar i maj förra året – en köpeskilling som vid tillfället motsvarade 19 miljarder kronor. Det var den dittills största affären i Paypals historia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094