23948sdkhjf

Gant får ny vd

Rekryteras internt och efterträder Brian Grevy.

Patrik Söderström har utsetts till ny vd för Gant och tillträder den 1 februari. Han rekryteras internt och efterträder Brian Grevy som gör sin sista dag på modeföretaget den 31 januari. 

Patrik Söderström har arbetat på Gant sedan 2016 och rekryterades till rollen som EVP Global Markets och är verksam i företagets globala ledningsgrupp.

I ett pressmeddelande uppger modeföretaget att valet föll på Patrik Söderström för hans förståelse "för varumärkets makt och hans förmåga att leda och navigera i det kommersiella affärslandskapet i dagens snabbt föränderliga detaljhandelsmiljö". 

Förutom Gant har han även ett förflutet som som Nordeuropeisk vd på Luxottica och på flera poster på nordisk och europeisk nivå hos Reebok. 

 – Jag är hedrad och stolt över att ta mig an en den här rollen. Med fantastiska resultat på global nivå är det en spännande tid för Gant. Under det gångna året har vi rekryterat många begåvade kollegor och byggt ett starkt och kraftfullt team. Nu kommer vårt fokus ligga på att fortsätta den framgångsrika resa vi är på, fortsätta lyfta och förtydliga vårt varumärke och produkter samt fortsätta växa på både nya och befintliga marknader, säger Patrik Söderström i en kommentar.

Dagens Handels systertidning Habit har tidigare uppmärksammat att Brian Grevy lämnar Gant efter tre år och vd-posten efter knappt ett och ett halvt år för att återvända till Adidas.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095