23948sdkhjf

Leksaksjätte tappar kedjeledare

Kedjeledaren för Lekextra, Ringo och Kozmos lämnar posten.

Peter Liljeberg lämnar posten som kedjeledare för Nordic Toy Team där kedjorna Lekextra, Ringo och Kozmos ingår.

– Idag är det en mycket speciell dag för mig. Jag vill idag meddela att jag slutar som kedjeledare för Nordic Toy Team AS. Jag och min arbetsgivare har nått en överenskommelse och vi går nu skilda vägar. Det här är något som växt fram hos mig. Jag har känt under en längre period att det är dags för mig att göra något annat. Jag känner att jag behöver tid för att reflektera över den här perioden i mitt liv, för att veta vad jag vill göra framöver, säger Peter Liljeberg i ett pressmeddelande som skickades ut på fredagskvällen.

Vidare uppger han att koncernen haft en enorm tillväxt av butiker under de senaste åren och att leksakskedjan har ”stora planer för en ännu större tillväxt i framförallt Sverige under 2020”.

Leksakskoncernen Nordic Toy Team AS omfattar 245 butiker i Sverige och Norge för de tre kedjekoncepten. I Sverige har koncernen ett drygt 40-tal butiker för Lekextra och  de tre koncepten drivs från kedjekontoret i Drammen i Norge.

Peter Liljeberg har under de senaste åren gått från att ha drivit egen leksaksbutik till posten som konsult, kedjeledare på Lekehuset Partner A vidare via styrelsearbeten för branschföreningen till rollen som kedjeledare hos Nordic Toy Team .

Peter Liljeberg lämnar rollen mitt under Black friday vilket betecknas som startskottet på julhandeln och en intensiv försäljningsperido för leksakshandeln. Nordic Toy Teams handlare siar på att nya försäljningsrekord. Vad han ska göra härnäst framgår inte i pressmeddelandet. 

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125