23948sdkhjf

Clas Ohlson ökar hos Amazon UK

Utvidgar samarbetet.

Clas Ohlsons går nu vidare med sitt samarbete med Amazon i Storbritannien, som ännu så länge betecknats som ett pilotprojekt.

"Vi har också genomfört ett spännande pilotprojekt med Amazon i UK där vi är nöjda med utfallet och avser att utöka vårt produktutbud för att skala upp denna affär", skriver vd Lotta Lyrå i delårsrapporten. I början av september inleddes ett samarbete med den norska nätbutiken för mat, Kolonial.no.

Enligt vd sågs tidigt ett positivt mottagande från kunderna och utvecklingen följer samma trend som för motsvarande samarbete med Mathem i Sverige. Clas Ohlson tjänst Clas Fixare håller på att förberedas inför en utrullning till fler geografiska områden i Sverige. I dag finns tjänsten i Stockholmsområdet. Enligt Lotta Lyrå har hösten präglats av ett "utmanande" marknadsklimat på Clas Ohlsons nordiska hemmamarknader. Hon konstaterar samtidigt att "det är glädjande" att den organiska försäljningstillväxten i Norden ökade med 3 procent i det andra kvartalet (augusti-oktober). "Vi är också i mål med den organisatoriska översyn som vi kommunicerade i februari som vi ser full effekt av inför nästa verksamhetsår. Parallellt jobbar vi vidare med andra viktiga initiativ som exempelvis att se över våra inköpskostnader/?/ Vi rör oss i rätt riktning och följer vår plan att uppnå vårt rörelsemarginalmål på 4 till 6 procent under innevarande år", skriver vd:n i rapporten. Mats Torgander / Nyhetsbyrån Direkt

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078