23948sdkhjf

Så sålde Clas Ohlson

Clas Ohlsons rörelseresultat under det andra kvartalet (augusti-oktober) i det brutna räkenskapsåret 2019/2020 uppgick till 133 miljoner kronor.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med ett rörelseresultat på 128 miljoner kronor, enligt Infront Datas sammanställning av tre prognoser. Det underliggande rörelseresultatet blev 153 miljoner kronor, mot väntade 124 miljoner.

Bruttomarginalen blev 41,1 procent (väntat 40,9) och rörelsemarginalen uppgick till 6,1 procent (väntat 5,9). Clas Ohlsons försäljning i kvartalet uppgick till 2.165 miljoner kronor, vilket har meddelats tidigare.

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker i en sammanställning av Infront Data. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.

Clas Ohlsons totala försäljning steg med 2 procent under november. Den organiska försäljningen steg också med 2 procent. Försäljningen i jämförbara enheter i lokal valuta var upp 3 procent under perioden. Clas Ohlsons onlineförsäljning ökade med 7 procent.

Under månaden minskade antalet butiker med netto sex jämfört med samma månad föregående år. Antalet butiker uppgick per den sista november till 232 stycken. I Sverige steg försäljningen med 4 procent. Den organiska försäljningen i Norge steg organiskt med 4 procent och i Finland steg den 7 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078