23948sdkhjf

Modebutikskoncept blickar framåt efter rekonstruktion

Så blir framtiden för de tre fysiska butikerna.

I mitten av oktober, den 14 oktober, försattes tre bolag bakom butikskonceptet Aplace i rekonstruktion.

I tisdags, den 10 december, avslutades rekonstruktionen då Stockholms tingsrätt godkände ackordsförslaget. En rekonstruktion som enligt rekonstruktören advokat Helena Ståbi hos Christensson & Roth Advokater gick rekordsnabbt.

 Vi är ödmjukt tacksamma för den konstruktiva inställning vi mött av våra leverantörer i samband med vår rekonstruktion, säger Kalle Tollmar, vd och medgrundare, till Dagens Handels systertidning Habit.

Butikerna på Götgatan och Långholmsgatan i Stockholm samt Davidshallsgatan i Malmö drivs vidare.

Anledningen till rekonstruktion var, enligt Kalle Tollmar, en felsatsning på bland annat ett tredjeparts-lager. Därtill blev butikssatsningen på Norrlandsgatan i Stockholm, som stängde i oktober i fjol efter fyra år, en dyrköpt historia.

 Anledningar till rekonstruktionen är felsatsningar på ett 3PL-lager, tappad marginal samt att vi även tappat en viss volym. Vårt egna kapital var vid årets början lågt efter några tuffa år med butiken på Norrlandsgatan som rev hål i kassan, säger Kalle Tollmar till Habit.

Till Habit uppger Kalle Tollmar att butikerna och affärsmodellen framgent blir densamma men med nya hyresavtal.

- Nu blickar vi framåt och en positiv nyhet är att vi nu öppnar en permanent secondhandyta i vår Stockholmsbutik, för att sedan följa upp med samma satsning i Malmö i vår. Vi har drivit secondhandkonceptet Pearl i  två år så kunskap om produkt, hantering och vad kunderna efterfrågar känner vi oss trygga med.Vi ser fram emot 2020 och dessa satsningar, säger Kalle Tollmar till Habit.

Secondhandutbudet i butikerna kommer att likna sortimentet som finns i butiken i Hornstull, det vill säga skandinaviska varumärken i premiumsegmentet som Acne studios, Rodebjer och Ganni samt internationella märken som Raf Simons, Martin Margiela och Dries Van Noten, uppger Kalle Tollmar till Habit.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11